Medical Bike Team

Veiligheidop1 biketeam

Een Veiligheidop1 Medical biketeam kan de hulpverlening aanzienlijk versnellen, levensreddende handelingen verrichten als stabilisatie van het slachtoffer en reanimatie. De later gearriveerde ambulance kan het slachtoffer dan meteen meenemen.

Goede samenwerking

Bikers kunnen efficiënter samenwerken met hulpverlenende collega’s van de politie. Bij de ambulancezorg zien we eveneens de ontwikkeling naar verpleegkundigen op de motor (rapid responders) om de hulpverlening vooral in zeer drukke gebieden te verbeteren.Snel inzetbaar en ter plaatseDe bikers zijn sneller inzetbaar, sneller ter plaatse en derhalve kwaliteit verhogend in gebieden die voor de auto’s niet of nauwelijks toegankelijk zijn. De 6 minuten grens in geval van een hartstilstand is daarbij maatgevend.

Besparing van het milieu en kosten van brandstof. In veel gevallen zal het biketeam niet alleen aanvullend maar ook vervangend voor de auto werken.

Wordt ook een Medical biker

Ons Bike Team is hard op zoek naar bikers. We hebben behoefte aan een grotere groep Medical bikers.

Wij willen meebewegen met een stromende maatschappij, moderner profileren en hierdoor wellicht meer jongeren aantrekken.

Ons Bike Team is o.a. ingezet bij:

• Fortis Rotterdam Marathon 2010,2011,2012 • Streetparade Taptoe Delft 2012 • Historisch Zoetermeer 2013 • Boerendag Dorpstraat Zoetermeer 2013